Gaatjes prikken

Bij Juwelier André kunt u terecht voor het prikken van gaatjes in de oren. Er worden alleen gaatjes geschoten in de oorlel en dus niet in het kraakbeen. Wij hanteren voor het prikken van gaatjes een minimum leeftijd van 3 jaar.

Werkwijze

Allereerst dient er een paar schietbellen uitgekozen te worden. Daarna worden beide oren schoongemaakt met sterilon. Nadat de oren zijn ontsmet worden er stipjes op de oren geplaatst, waar de oorbel dient te komen. U mag uiteraard een kritische blik werpen op de gezette stipjes. De plaats van de oorbellen is bepaald, nu kunnen de oorbellen geschoten worden. De oorbellen worden gelijktijdig geschoten. Door het gelijktijdig schieten voorkomt u dat uw kind met één oorbel de winkel zal verlaten.

Nabehandeling

Op de dag dat de oorbellen zijn geschoten hoeft u niets te doen. De volgende dagen dient een druppeltje Sterilon tussen het oor en de oorbel te druppelen, zowel aan de voorkant als aan de achterkant van de oorlel. U dient na het druppelen van de Sterilon de oorbel heen en weer te draaien, hierdoor zal de Sterilon ook op de plek van het geschoten gaatje vloeien.

Zes weken lang dient u te blijven “draaien” aan de oorknop, daarna mag u andere oorbellen in doen. Wij adviseren zilveren, gouden of edelstaal oorbellen aan ter voorkoming van infecties en eventueel allergische reacties.

Let wel op bij jonge kinderen dient u vooral de eerste jaren altijd een oorbel in te doen, het gaatje groeit heel snel weer dicht wanneer er geen oorbellen worden gedragen.


De kosten voor het prikken van de gaatjes bedraagt € 20,- (inclusief setje oorbellen) en een flesje Sterilon.

Afspraak maken